• مراحل برندینگ چیست؟ برندینگ به چه معناست؟ برندینگ یا برندسازی شامل سلسله فعالیت هایی است که با کمک استراتژی برندینگ و با هدف تبدیل کردن یک کسب و کار ناشناخته به یک برند معتبر و معروف انجام می شوند.

    در ادامه این مقاله ضمن آموزش صفر تا صد برندسازی که 10 مرحله مهم را شامل می شوند، به بررسی انواع برندینگ می پردازیم. با پیروی کردن از مراحل برندسازی که در ادامه این مقاله مورد اشاره قرار می گیرند، می توانید تحولی عظیم در کسب و کار خود ایجاد کرده و شهرت و اعتبار زیادی به دست آورید. این نکات، قابلیت اجرا در تمامی انواع برندینگ از جمله برندینگ B2B، برندینگ B2C و برندینگ B2G را دارد. برای کسب موفقیت در این مسیر و رشد و پیشرفت کسب و کار خود، توصیه می شود مراحل برندسازی را به ترتیب و به صورت اصولی طی کنید.

    بررسی انواع برندسازی

    به گفته دکتر میثم شکری ساز قبل از بررسی مراحل برندینگ، بد نیست ابتدا انواع مختلف برندسازی را مورد اشاره قرار دهیم. هر یک از انواع برندسازی، دارای اهداف و دستورالعمل های ویژه ای هستند و تمامی آنها را نمی توان به صورت همزمان به کار برد. پس توصیه می شود با در نظر گرفتن نیازها و اهداف خود، استراتژی مناسبی برای برندسازی انتخاب کنید.

    انواع برندینگ، شامل موارد زیر می شوند:

    – برندینگ خدمات: از دید دکتر میثم شکری ساز تمرکز این نوع برندینگ، روی خدماتی است که توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی ارائه می شود. این خدمات باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد.

    – برندینگ شخصی: این نوع از برندسازی به استعدادها و توانمندی های اشخاص مرتبط است.

    – برندینگ خرده فروشی: این نوع برندینگ مناسب فروشگاه ها و خرده فروش هاست.

    – برندینگ محصول: این نوع برندینگ با ایجاد آگاهی درباره محصول و نشان دادن نقاط قوت آن انجام می شود.

    – برندینگ آنلاین: از نگاه دکتر میثم شکری ساز کلیه فعالیت هایی که در فضای آنلاین برای برندسازی انجام می شود از جمله تبلیغات، طراحی وب سایت، پست ها و..، در این دسته جای می گیرند.

    – برندینگ آفلاین: هر نوع برندسازی که خارج از فضای آنلاین شکل می گیرد از جمله چاپ بنر در این دسته از برندینگ قرار می گیرد.

    – برندینگ فرهنگی یا جغرافیایی: این نوع برندینگ با تمرکز بر ویژگی ها و جنبه های مختلف یک منطقه جغرافیایی یا فرهنگی، اقدام به جذب گردشگر و کسب درآمد می کند.

    – برندینگ شرکت: در این نوع برندسازی، یک شرکت به عنوان برندی معتبر و لوکس معرفی می شود.

    صفر تا صد برندسازی

    معرفی مراحل برندینگ: قسمت اول

    مراحل زیر، صفر تا صد برندسازی را در بر می گیرند و به شما کمک می کنند یک برند معتبر و حرفه ای برای خود بسازید.

    – بررسی استراتژی اصلی کسب و کار: از زبان دکتر میثم شکری ساز اساسی ترین و مهمترین مرحله از مراحل برندینگ، تعیین چشم انداز برای کسب و کار است. ساخت یک برند معروف و متمایز از دیگر رقبا، به رشد و پیشرفت شرکت شما کمک زیادی می کند. برای این کار در اولین قدم باید استراتژی کسب و کار خود را با تعیین نوع شرکت، نحوه رشد مورد نظر و.. مشخص کنید. اگر واقعا مایلید به هدف خود برسید، باید به طور دقیق بدانید چه می خواهید.

    – شناسایی مشتریان: شناخت دقیق مشتریان و متمرکز شدن روی آنها، خیلی سریع تر از آنچه فکر کنید باعث رشد و پیشرفت کسب و کار شما می شود. محدود بودن جامعه هدف، رشد سریع تر را برای شما به همراه دارد. از سوی دیگر هرچه تنوع در مخاطبان هدف شما بیشتر باشد، روش های مختلف بازاریابی تاثیر کمتری خواهند داشت. اما چطور مشتریان هدف خود را انتخاب کنیم؟ پاسخ این سوال، در قسمت بعد است.

    – تحقیق گروه مشتریان هدف: انجام تحقیقات هدفمند روی مشتریان، راهکار دیگری است که در مبحث صفر تا صد برندسازی مطرح می شود. این کار برای درک بهتر و پیش بینی نقطه نظرات و خواسته های مشتریان به شما کمک می کند. پس از مدتی زبان آنها را می فهمید و سعی می کنید حرف های خود را به نحوی بگویید که مورد پسند آنها باشد. علاوه بر این با انجام تحقیق روی مشتریان، این امکان را دارید که نقاط مثبت و منفی برند خود را از دیدگاه آنها ببینید. به طور کلی برندینگ باید با جمع آوری مستمر اطلاعات همراه باشد. تحقیقات مداوم به شما کمک می کند برند خود را زنده نگه دارید.

    انواع برندینگ

    معرفی مراحل برندینگ: قسمت دوم

    – پیدا کردن جایگاه برند خود (تعیین موقعیت در بازار): طبق نظر دکتر میثم شکری ساز این مرحله از مهمترین مراحل برندینگ به شمار می رود. اکنون زمان آن رسیده که با برجسته کردن نقاط قوت برند خود و وجه تمایز آن با دیگر رقبا، به مخاطبان خود دلیلی بدهید که شما را انتخاب کنند. البته توجه داشته باشید که تعیین جایگاه برند در بین برندهای مشابه، باید منطبق با واقعیت بوده و کاملا دست یافتنی باشد.

    – تعیین استراتژی انتقال پیام: در این مرحله از مراحل برندینگ، باید یک استراتژی انتقال پیام برای برند خود مشخص کنید. شما مخاطبان مختلفی دارید که شامل کارکنان و مشتریان بالقوه، منابع معرفی کننده، افراد موثر و… می شوند. هر یک از این مخاطبان به طور خاصی مجذوب برند شما می شوند. استراتژی انتقال پیام برند شما باید به نحوی طراحی شود که تمامی این مخاطبان را در برگیرد. استراتژی انتقال پیام باید نیازها و نگرانی های مخاطبان را هدف قرار دهد. به طور کلی برند باید از یک برنامه ویژه برای تولید پیام و روش مناسب انتقال آن برخوردار باشد.

    – ساخت نام برند، عنوان و لوگو: انتخاب نمادهای برند از مهمترین مراحل برندینگ است. اغلب شرکت ها نیازی به تغییر نام برند خود نخواهند داشت. با این حال چنانچه فعالیت خود را در قالب یک شرکت جدید آغاز کرده اید یا شرکت شما در آستانه ادغام با شرکتی دیگر است یا نام برند شما دیگر زیاد با موقعیت فعلی شما همسو نیست، می توانید یک نام تجاری جدید انتخاب کنید. نام برند، لوگو و عنوان باید از ویژگی های خاصی برخوردار بوده، قدرت اطلاع رسانی مناسبی داشته و به خوبی در ذهن مخاطبان باقی بماند.

    این مطلب ادامه دارد…

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای