از دید دکتر میثم شکری ساز تبلیغات از مهم ترین ابزارهای برندسازی به شمار می رود که در رشد و ارتقای کسب و کارها تاثیر زیادی دارد. انواع رسانه های تبلیغاتی وجود دارند که هر یک، مخاطبان خاصی داشته و برای انتقال پیام مشخصی به کار می روند. به عبارت بهتر هر نوع تبلیغ برای انتقال پیام خود، به رسانه خاصی نیاز دارد. به عنوان مثال تلویزیون اغلب برای آگاه کردن و اطلاع رسانی مورد استفاده قرار می گیرد. اما رسانه تبلیغاتی چیست و چگونه برای کسب درآمد بیشتر و برند شدن به کسب و کارها کمک می کند؟ رسانه تبلیغاتی هرگونه ابزار و وسایلی است که نقش آن، انتقال پیامی به مخاطب و ترغیب او به انجام عمل مشخص (Call to Action) می باشد. به عبارت دیگر تبلیغ یک پیام با رسالت انتقال یک مفهوم به مخاطب است. با این توصیف، رسانه تبلیغاتی می تواند تلویزیون، شبکه های اجتماعی یا حتی لیبل های کوچکی باشد که برای تبلیغات روی دیوارهای شهر چسبانده می شوند.
در ادامه این مقاله قصد داریم ضمن ارائه توضیح مختصری در مورد اهمیت رسانه در تبلیغات، به معرفی انواع رسانه های تبلیغاتی، از جمله انواع رسانه های تصویری، مکتوب و… پردازیم.
اهمیت رسانه در تبلیغات و رشد کسب و کارها
به طور کلی رسانه تبلیغاتی پلی بین برند و مخاطب است و هر کانالی که برای تبلیغ محصولات یا خدمات مورد استفاده قرار می گیرد را شامل می شود. انواع رسانه های تبلیغاتی شامل رسانه های یک طرفه مانند بیلبوردها یا تلویزیون و رسانه های دوطرفه مانند سایت ها و شبکه های اجتماعی می شوند. اما آنچه در تمامی این رسانه ها مشترک است، انتقال پیام از فرستنده به گیرنده و برقراری ارتباط بین این دو می باشد.
طبق صحبت های دکتر میثم شکری ساز رسانه در تبلیغات از اهمیت زیادی برخوردار است. به طوری که کلیه فعالیت های مرتبط با بازاریابی به وسیله انواع رسانه های تبلیغاتی انجام می شود. هر یک از رسانه های تبلیغاتی، کاربرد مشخصی دارند که اگر به درستی انتخاب شوند، شما را به اهداف خود می رسانند.
اکنون که به دلایل اهمیت رسانه در تبلیغات پی بردیم، بهتر است انواع رسانه های تبلیغاتی را معرفی کنیم. رسانه های تبلیغاتی بسیاری وجود دارد که برای تبلیغ محصولات یا خدمات مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه با رسانه های تبلیغاتی مختلف آشنا می شویم.
انواع رسانه های تبلیغاتی: رسانه های آنلاین
به گفته دکتر میثم شکری ساز هزینه پایین، تاثیرگذاری فوق العاده، جهانی بودن، هدفمندی دقیق و بهره مندی از قابلیت آنالیز، از مهم ترین ویژگی های اینترنت است که آن را به یکی از بهترین شبکه های تبلیغاتی در دنیا تبدیل کرده است. کلیه کانال هایی که تبلیغات را به صورت آنلاین نمایش می دهند، در این گروه از رسانه های تبلیغاتی قرار می گیرند. از جمله این تبلیغات می توان به تبلیغات ویدئویی که در لابلای ویدئوهای آپارات یا یوتیوب نمایش داده می شود یا تبلیغات بنری که در سایت های گوناگون درج می شوند اشاره کرد.
از دیگر انواع تبلیغات مدرن در بستر اینترنت می توان به تبلیغ در گوگل، تبلیغات محتوایی، وب برندینگ، تبلیغ در سایت های پربازدید یا تبلیغات اینفلوئنسری اشاره کرد. تبلیغ در سایت ها یا شبکه های اجتماعی از انواع تبلیغات مدرن به شمار می رود که این روزها بسیار مورد توجه قرار گرفته و بازدهی خوبی هم دارند. ویژگی مهم این قبیل تبلیغات را می توان امکان اندازه گیری دقیق دانست. به طوری که در این روش، اطلاعات مختلفی از جمله تعداد دفعات بازدید، جنسیت، سن، محل زندگی و… بازدید کنندگان در اختیار تبلیغ کننده قرار می گیرد. این اطلاعات به تبلیغ کننده کمک می کند بهترین و پربازده ترین کانال را برای درج تبلیغات خود انتخاب کند. از انواع رسانه های آنلاین می توان به Earned Media (رسانه اکتسابی)، Owned Media و Paid Media اشاره کرد.
از دیدگاه دکتر میثم شکری ساز رسانه اکتسابی تحت مالکیت و کنترل برند نبوده و برای درج تبلیغات در آن، نیازی به پرداخت هزینه به صورت مستقیم نخواهد بود. Owned Media رسانه متعلق به برند است که شبکه های اجتماعی مختلف از جمله سایت، اکانت اینستاگرام، کانال تلگرام، توییتر، لینکدین و وبلاگ را شامل می شود. این رسانه ها علاوه بر اینکه برای درج تبلیغات مورد استفاده قرار می گیرند، برای انتشار محتوای آموزشی هم کاربرد دارند. Paid Media همانطور که از نامش پیداست رسانه ای است که متعلق به برند نبوده و بهره مندی از خدمات آن، هزینه دارد.
انواع رسانه های تصویری جمعی
از زبان دکتر میثم شکری ساز انواع رسانه های تصویری از جمله تلویزیون، سینما و رادیو در این گروه از رسانه های تبلیغاتی قرار می گیرند. این نوع تبلیغات باعث دیده شدن و افزایش آگاهی در مورد برند می شود. تبلیغات در شبکه های تبلیغاتی تلویزیون با اینکه مخاطبان زیاد و اثربخشی فوق العاده ای دارد، اما پرهزینه است. به همین دلیل بیشتر به کسب و کارهایی توصیه می شود که هزینه زیادی را برای تبلیغات در نظر گرفته اند. تبلیغات در فیلم ها هم تاثیر زیادی دارد و شامل نمایش دادن نام برند در قسمتی از دکور فیلم، مصرف مواد غذایی یک برند خاص توسط بازیگران یا پوشیدن لباس برند خاص توسط بازیگران می شود. همچنین تبلیغات در تلویزیون می تواند به صورت آگهی های تلویزیونی یا اسپانسر شدن در برنامه های زنده باشد.
انواع رسانه های تبلیغاتی: رسانه های مکتوب
انواع رسانه های تبلیغاتی مکتوب (رسانه های چاپی یا فیزیکی) شامل مجلات، روزنامه ها، تراکت، کاتالوگ، تابلو و بروشور می شود. برخی رسانه های مکتوب مانند مجلات یا روزنامه ها، قشر خاصی از مردم را هدف می گیرند. مهم ترین مزیت تبلیغات در این نوع رسانه ها، مقرون به صرفه بودن آن است. مزیت دیگر این روش را می توان بادوام و ماندگار بودن آن دانست. به طوری که مخاطب می تواند سر فرصت و به طور کامل تبلیغ شما را بررسی و مطالعه کند. نکته قابل توجه دیگر در مورد این روش، قابلیت هدف قرار دادن مردم ساکن در یک موقعیت مکانی خاص است. به عنوان مثال اگر قصد تبلیغات برای یک رستوران را دارید، می توانید در محله های نزدیک به آن رستوران به پخش تراکت بپردازید.
این مطلب ادامه دارد…