• به گفته دکتر میثم شکری ساز روش های پایان سخنرانی درست به اندازه شروع آن حائز اهمیت اند. همه ما برای شروعی حرفه ای و طوفانی ساعت ها و حتی روزها برنامه ریزی می کنیم. اما آیا تا به حال پیش آمده که برای پایانی درست و اصولی برنامه بریزید؟!

    راستش را بخواهید شروع سخنرانی و کنترل و اداره صحیح آن، این پیام را به مخاطب منتقل می کند که شما فردی با مهارت های ارتباطی فوق العاده هستید. اما اگر نتوانید سخنرانی را آنگونه که باید و شاید به اتمام برسانید؛ نظر مخاطب درباره توانایی هایتان تغییر می کند.

    شاید باورتان نشود، اما حقیقت این است که شروع و پایان سخنرانی متقاعد کننده ترین بخش های یک سخنرانی درست و حسابی محسوب می شوند. فرقی هم نمی کند برای هزار نفر سخنرانی می کنید یا برای ده نفر؛ پایان سخنرانی کلید ماندگاری بحث در ذهن مخاطبان شماست. اگر بتوانید پایانی جذاب و گیرا رقم بزنید؛ هدفتان را تیک زده اید!

    مایلید به اتفاق به بحث درباره روش های پایان سخنرانی و نکات طلایی آن بپردازیم؟!

    برای سخنرانی در جمع برنامه ریزی کنید!

    بر باور دکتر میثم شکری ساز برای انتخاب کلمه به کلمه صحبت های پایانی تان ساعت ها وقت بگذارید و برنامه ریزی کنید. این گونه می توانید اطمینان حاصل نمایید که قدرتمندترین نتیجه را خلق کرده اید. اهداف نهایی سخنرانی را مشخص کنید و به تعیین اقدامات مورد انتظار از حاضرین پس از پایان سخنرانی بپردازید. نوشتن یک نمونه متن پایان سخنرانی می تواند بسیار کمک کننده باشد.

    از اهمیت جمع بندی غافل نشوید!

    آنچه را که در طول سخنرانی گفته اید، به صورت مختصر و مفید و با استفاده از جملات کوتاه مطرح نمایید. با این کار، کلیدی ترین نکات را در ذهن مخاطبان ثبت کرده و پیام اصلی را در خاطرشان ماندگار می کنید.

    چطور سخنرانی خود را به پایان برسانیم

    سخنرانی خود را با دعوت به یک عمل به پایان برسانید!

    یکی از پرتکرارترین سوالاتی که از سوی خوانندگان این مقاله مطرح می گردد، این است که چطور سخنرانی خود را به پایان برسانیم؟!

    یکی از روش های پایان سخنرانی، دعوت مخاطبان به یک عمل است. از همان ابتدای صحبت به حاضرین در جلسه بگویید که دوست دارید در نتیجه صحبت شما چه کاری انجام دهند. اینگونه سخنرانی تان را قدرتمندانه به پایان رسانده اید!

    به عنوان یک نمونه متن پایان سخنرانی می توان به متن زیر اشاره کرد:

    برگزاری این همایش برای شما عزیزان ماحصل ماه ها تلاش گروهی مجموعه ماست. بی شک نظرات، انتقادات و پیشنهادات سازنده شما مسیر برگزاری جلسات بعدی را برای ما هموارتر خواهد ساخت. از همین رو تقاضا داریم که نظرات و پیشنهادات خود را در شبکه های اجتماعی با ما به اشتراک بگذارید!

    داستانی آموزنده تعریف کنید!

    می پرسید چطور سخنرانی خود را به پایان برسانیم؟!

    به اعتقاد دکتر میثم شکری ساز یکی از تاثیرگذارترین روش های پایان سخنرانی تعریف داستانی آموزنده و مرتبط با نکات کلیدی مطرح شده در سخنرانی است. سعی کنید که در تعریف این داستان از تکنیک های فن بیان استفاده کرده و بدین ترتیب ذهن مخاطب را درگیر نمایید. در نهایت به بیان نتیجه و هدف داستان پرداخته و اجازه ندهید که مخاطب خودش به نتیجه گیری از داستان بپردازد.

    سخنرانی را با طنز و شوخ طبعی به پایان برسانید!

    به پایان رساندن سخنرانی با طنز و شوخ طبعی یکی دیگر از موثرترین روش هایی است که برایتان سراغ داریم. مثلا می توانید به تعریف یک خاطره طنز یا تعریف یک لطیفه مرتبط با بحث پرداخته و بدین ترتیب نکات اصلی را به صورت غیر مستقیم یادآوری کنید.

    جملات انگیزشی برای پایان سخنرانی

    شعر بخوانید!

    چطور سخنرانی خود را به پایان برسانیم؟

    پایان سخنرانی با سرودن شعر یکی دیگر از راهکارهایی است که پیش رو دارید. سعی کنید شعری را انتخاب کنید که مرتبط با پیام سخنرانی و دربردارنده نکات کلیدی صحبت شما باشد. اشعار تکان دهنده، انگیزشی و احساساتی بسیاری وجود دارند که می توانند برای این کار مناسب باشند. این که کدام یک از آن ها را برگزیده و در پایان سخنرانی بخوانید، به سلیقه شما و موضوع بحث بستگی دارد.

    سخنرانی را با جملات انگیزشی به پایان برسانید!

    استفاده از جملات انگیزشی برای پایان سخنرانی می تواند بسیار اثرگذار باشد. اگرچه تلخ، اما حقیقت این است که هر یک از حُضار مشکلات و چالش های خاص خود را داشته و با ناامیدی ها و شکست های ریز و درشت بسیاری دست و پنجه نرم می کنند. اگر بتوانید با استفاده از جملات الهام بخش قدرت و جسارت را در وجود آن ها زنده کنید، خود و صحبت هایتان را در ذهنشان ماندگار ساخته اید!

    پایانی مشخص داشته باشید!

    جملات پایانی خود را به گونه ای انتخاب کنید که حاضرین با شنیدن آن ها به این نتیجه برسند که سخنرانی به پایان رسیده است. هیچ گونه ابهام و سردرگمی در ذهن مخاطب ایجاد نکرده و نقطه پایان را به خوبی مشخص نمایید.

    حضار را به تشویق وادار کنید!

    همه ما به خوبی می دانیم که تشویق پایان بخش همه سخنرانی هاست. حضار به دنبال یک سیگنال واضح از شما می گردند تا کف زدن را آغاز کنند. برخی از حاضرین زودتر از بقیه متوجه به پایان رسیدن اظهارات شما می شوند و شروع به تشویق می کنند. هنگامی که چنین کسی را یافتید، با چهره ای گرم به او لبخند زده و کلماتی نظیر متشکرم، سپاسگزارم و… به زبان بیاورید. سپس نگاهتان را به سوی مابقی حضار چرخانده، سرتان را تکان داده و با همان لبخند ملیح تشویق کردن را به آنان نیز سرایت دهید!

    پایان سخنرانی

    از زبان بدن استفاده کنید!

    از نظر دکتر میثم شکری ساز یکی از بهترین روش های پایان سخنرانی استفاده از زبان بدن است. پس از این که صحبت هایتان تمام شد، به سمت جلو قدم برداشته و به نشانه تشکر خم شوید. هنگامی که حضار برای تشویق بلند شدند، به طرف آن ها حرکت کرده و دست یکی از آن ها را به گرمی بفشارید. این یکی از بهترین، کارآمدترین و موثرترین تکنیک های زبان بدن برای اتمام سخنرانی است.

    با یک تصویر یا کلیپ سخنرانی را به پایان برسانید.

    پیشنهاد ما به آنان که مدام می پرسند چطور سخنرانی خود را به پایان برسانیم، نمایش یک تصویر یا پخش یک کلیپ جذاب و مرتبط است. با ارائه چنین تصاویر و کلیپ هایی یک بار دیگر مخاطب را وادار به فکر کردن درباره موضوع مورد نظرتان می کنید. حتی می توانید یک اسلاید خلاصه که دربردارنده نکات کلیدی سخنرانی شماست، تهیه کرده و به نمایش درآورید. تهیه یک متن تشکر در پایان سخنرانی نیز بسیار کارآمد خواهد بود. البته متنی که حرفه ای باشد، نه متن که صرفا دربردارنده کلماتی مانند متشکرم، ممنونم و… است!

    برای موفقیت حضار دعا کنید!

    دعا برای موفقیت حضار و طلب خیر از خداوند یکی دیگر از بهترین روش های پایان سخنرانی است. این پیشنهاد آرامش بخش را از یاد نبرید و با ایجاد حسی خوب در وجود مخاطبان، صحبت هایتان را در ذهن آن ها جاودان کنید!

    برای خلق یک پایان خوب و به یادماندنی به نکات زیر توجه کنید:

    • به فکر فرو بردن مخاطب با مطرح نمودن سوال
    • استفاده از آیات و احادیث
    • ارائه خلاصه ای از نکات اصلی
    • ایجاد تضاد و تعجب
    • تاکید بر هدف سخنرانی
    • ایجاد انگیزه و امیدواری
    • ایجاد چالش ذهنی
    جملات انگیزشی برای پایان سخنرانی

    مجددا تاکید می کنیم که پایان سخنرانی نیز درست به اندازه آغاز آن و چه بسا بیشتر حائز اهمیت است. بنابراین سعی کنید برای تک تک کلمات و جملات آن برنامه ریزی کرده و بی گدار به آب نزنید!

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای