به گفته دکتر میثم شکری ساز روانشناسی رنگ ها در تبلیغات شاید از نظر بسیاری از کسانی که در حوزه بازاریابی فعالیت می کنند چندان اهمیت نداشته باشد. اما بدون قطع رنگ ها در افزایش توجه مخاطبان تاثیر بسزایی دارند. در نتیجه ما در این متن کوتاه سعی داریم به بررسی اهمیت روانشناسی رنگ ها در مبحث تولید محتوا و جذب مخاطب بپردازیم. در واقع رنگ ها بر تصمیماتی که ما در طول روز می گیریم تاثیر بسزایی دارند. در نهایت کسانی که در حوزه برندینگ فعالیت می کنند با شناخت روانشناسانه تاثیر رنگ ها بر ضمیر ناخودآگاه انسان ها از این ظرفیت بزرگ برای بلد کردن یک برند در نگاه مخاطبان استفاده می نمایند.
آنها از قدرت ترکیب اشکال و حجم هندسی با رنگ ها در حوزه برند سازی بیشترین استفاده را می کنند. در واقع لوگوی به کار رفته در امر برندسازی غالبا ترکیبی از اشکال، نشانگرهای تصویری، نماد ها و کلمات هستند. اما بدون شک مهمترین عاملی که سبب می شود تا یک برند تجاری همواره در ذهن مخاطب ثبت و ضبط شود همان رنگ های به کار رفته در برند می باشند. در ادامه این متن ما قصد داریم تا به بررسی تاثیر روانشناسی رنگ ها در تبلیغات و در نهایت جذب مخاطبان بپردازیم.
روانشناسی رنگ ها به چه معنایی می باشد؟
شاید بسیاری از شما در شرایط سخت روحی شاهد تاثیرگذاری رنگ ها در بهبود وضعیت روانی خود بوده اید. آیا تا به حال تاثیر مثبتی از رنگ یک اتاق یا فروشگاه دریافت نموده اید؟ در واقع روانشناسی رنگ ریشه در تاریخ بشریت دارد و انسان ها سالهاست که از روانشناسی رنگ ها برای تحقق اهداف خود استفاده می نمایند. از دید دکتر میثم شکری ساز در واقع در روانشناسی رنگ ها متخصص به بررسی تاثیر روانی رنگ ها در وضعیت سلامت روحی افراد می پردازند. در این روش متخصص تاثیر رنگ را بر روابط روزانه فرد مورد تحلیل قرار می دهد. در نتیجه ما شاهد توسعه هر چه بیشتر دانش روانشناسی رنگ با توسعه صنعت رنگ سازی می باشیم. این دانش نیز مانند سایر علوم با توسعه فناوری های جدید و تحول در صنعت رنگ سازی دچار دگرگونی عظیمی شده است. البته امروزه با وجود اهمیت تاثیر رنگ بر روابط فردی انسان ها هنوز هم پژوهش های نظری صورت گرفته در این شاخه بسیار محدود می باشد.
آیا از روانشناسی رنگ ها در تبلیغات و بازاریابی کالاها می توانیم استفاده کنیم؟
طبق نظر دکتر میثم شکری ساز مغز ما دارای عملکرد بسیار پیچیده ای است. به شکلی که با ثبت رنگ ها و ویژگی های ظاهری در برندهای مختلف سطح اهمیت آنها را برای ما تعیین می کند. در نتیجه همین امر سبب شده تا امروزه تولیدکنندگان و صاحبان برندهای شناخته شده از این ویژگی مغز در جهت جلب توجه مخاطبان خود استفاده کنند. برای درک بهتر موضوع می توانیم به کاربرد رنگ ها در تولید لوازم مختلف اشاره کنیم. برای مثال شما به راحتی می توانید یک لب تاپ سیاه رنگ را بپذیرید اما پذیرفتن ماده خوراکی با این رنگ بدون شک برای هر یک از ما قدری دشوار می باشد. در نتیجه می توان اینگونه بیان کرد که مغز ما با تحلیل رنگ ها به طور کاربردی فرایند روانشناسی رنگ ها را اجرایی می کند.
در فرایند بازاریابی متخصصان به این امر توجه ویژه ای دارند که مغز انسان بین برخی از رنگ ها روابط ویژه ای را ایجاد می کند. در نتیجه آنها از این رنگ ها برای جلب توجه مخاطبان بیشترین استفاده را می نمایند. برای مثال اگر صنایع مختلف را مورد بررسی قرار دهید بدون شک متوجه کاربرد رنگ هایی خاص به صورت الگو مانند در تبلیغات آنها می باشید. این امر سبب می شود تا با استفاده از مبحث روانشناسی رنگ مغز انسان میان نیازمندی های او و رنگ ها ارتباط محکمی را ایجاد نماید. در نهایت توجه به مبحث روانشناسی رنگ ها در تبلیغات و بازاریابی کالاها به مرور زمان و با آزمون و خطای مکرر شکل گرفته است. در نهایت استفاده از رنگ ها در امر بازاریابی به شما کمک می کند تا پیغام مورد نظرتان را به راحتی به مخاطبان خود انتقال دهید.
اهمیت رنگ ها در انتقال پیام ها به مخاطبان
بر باور دکتر میثم شکری ساز در درجه اول نیاز است تا به این موضوع توجه داشته باشید که غالبا هر رنگی پیغام خاصی را به مخاطبان انتقال می دهد. در نهایت ما در فرایند برند سازی و بازاریابی می توانیم از مفهوم رنگ ها برای انتقال پیام های مختلف به مخاطبان خود استفاده کنیم. در نهایت رنگ انتخاب شده توسط شما می تواند به عنوان معرف برند شما نیز در نظر گرفته شود. برای مثال همانگونه که رنگ های به کار رفته در لباس های ما معرف شخصیت فردی ما می باشند. رنگ های استفاده شده در برند و لوگوی ما نیز می توانند معرف هویت برند ما باشد. در نهایت انتخاب رنگ های خاص سبب می شود تا ما نسبت به رقبای خود بسیار متمایز دیده شویم. در نتیجه با انتخاب رنگ مناسب می توانیم برند خود را در نگاه مخاطبان خاص و ویژه نماییم.
تاثیر روانشناسی رنگ در تولید محتوا چیست؟
از دیدگاه دکتر میثم شکری ساز مفهوم روانشناسی رنگ ها می توانیم در موارد مختلف استفاده کنیم. یکی از شرایط مناسب استفاده از روانشناسی رنگ در تولید محتوا می باشد. در واقع تولید کنندگان محتواهای متنی از مبحث روانشناسی رنگ ها برای بولد کردن یک مفهوم و یا لینک خاص به کرات استفاده می کنند. تولید کنندگان محتوا با استفاده از این مفهوم ذهن مخاطبان را به سوی خرید یک کالا و یا توجه ویژه به یک لینک جلب می کنند. از رنگ ها برای متقاعد کردن مخاطبان و خاص نمودن مفاهیم ویژه در متن نیز استفاده می شود. البته در این بین هم مشکلات عمده ای وجود دارد. برای مثال رنگ ها ممکن است در ساعات مختلف روز مفاهیم متفاوتی را به مخاطب القا کنند. در نهایت ممکن است یک رنگ در ساعات مختلف گاهی نقش تشویق کنندگی داشته باشد و در ساعات دیگر نقش بازدارندگی را ایفا کند.
این مطلب ادامه دارد…